Friday, April 23, 2010

Single ladies

Weekend yang lepas adalah minggu berjimba ria bersama all the single ladies :D

Sabtu-Day

Hari sabtu. Bangun seawal-awal pagi untuk temankan Ya beli barang kahwin kat jalan TAR. Pukul 10 sampai rumah Cikgu Eena,  pikap depa dua orang dan terus berdesup ke jalan TAR. Dari pukul 10.30 sampai pukul 3petang aktiviti ini berlangsung. Punya la letih. Dua kali round jalan TAR tuh. Siap hantar barang ke kereta dulu sebab tangan semua dah penuh.

Pastuh balik tuh roger Cikgu Feena plak, plan nak berkarok kat Wangsa Walk. Tapi sebelem karok kita layan dulu perut dengan Popeye. Sedap giler bun kat Popeye ni. Selalu kalo kat KFC bagi bun, aku tak makan pon. Ni siap habis licin kesemuanya :D.


Lepas kenyang perut, terus sesi karok. Ok gak karaoke kat Wangsa Walk ni dan rupanya ada 2 pusat karok dalam Wangsa Walk neh. Layan la sejam setengah berkarok. Dari rock kapak ke dangdut. Dangdut ke Lady gaga?! Hahaha.

Amacam. Trio tuh beb :D

Maghrib...terus ciao sebab ahadnya tuh ada plan lain seawal pagi.

Ahad-Day

Ini acara yang ditunggu2. Sebulan sudah dah plan baek punyer. Seawal pagi, pukul 8.30 dah siap. Ingatkan Kak Lijah nak pikap aku, rupanyer derang terus ke rumah Cikgu Feena tinggalkan aku. Huhuhu. Tapi seb baik pastuh derang semua terus ke rumah aku untuk ambil aku dan terus bersarapan. Oleh kerana aku tak pernah bersarapan diluar, jenuh gak nak mencari port nk breakfast. last terus decide breakfast kat OldTown jer. Layan nasik lemak oldtown. Charre gak.



Habis layan nasik lemak  dah snappy-snappy terus ciao ke Sunway Lagoonnnnnnnn.....yay!! Sampai lebih kurang pukul 10. Beli tiket, sewa locker dan tukar uniform. Luckily pergi hari ahad....tak ramai orang sangat. Mmg best giler. Bleh layan main gelongsor berkali-kali tanpa beratur!!! Semua permainan air kitorang layan. Permainan kat Amusement Park lagi mencabar. Naik 'Pirates Revenge' yang pusing 360 darjah.....serius sgt scary!! Jerit tak payah cakap la. Siap pejam mata tuhhh bila nak pusing 360 darjah tu. Tak berani beb~~~~~~. Ingatkan macam kat Genting, pusing 180 darjah jer. Huhuhu. Lepas main mende alah tuh, permainan scary lain kitorang dah tak berani dah macam Tomahawk ker....sebab takott~~~ :p. Wildlife park pon layan gitu2 jer. Maklumlah, kami tak minat sangat binatang2 :p



Habis layan semua, pergi layan mandi2 lagi. Sampailah pukul 4 baru bersiap nak pulang. Hasilnya, muka aku merah giler pas mandi. Memang rentung giler muka. Neh dah start mengelupas dah. Seb baik tak gatal-gatal. Tapi tak sempat muka aku nk putih macam Snow White, malam ni nak pergi Tioman pulak :D. Akhirnya jadilah saya si budak hitam :D.

Lepak makan pas kelaparan main air


Tapi sangat seronok minggu lepas hang out dengan all the single ladies. Seronok berganda.



p/s : quick update before off to Tioman :D

9 comments:

sykn said...

i jelessssss ;P

sukahati said...

hehe....takper...nexttime kita plan lain plak ek kyn:D

missgee said...

Seronok nengok geng seangkatan
aku berseronok2...
Patutnya aku berada disitu..
Rasanya lagi arr seronok.. :p
hehehehe

sukahati said...

haa...betollah...ko patut join sekali :D

Sal Abdul Rahman said...

hahahhaha! enjoy!! enjoy larr tak hajak mak!!

sob..sob..sob..
(ala2 fb status hapdet yg gemar ditaip some frens..marty la mak!! wakakakaka!)

sukahati said...

hahaha...kak sal....bleh tak mak macam tak paham tapi buat2 paham ape u'olls komen kan ineh??? :P

lily lotus said...

bestnya hidup..hehe

jejaka anggun said...

rendam ngan tudung2 skalik? hahah.

ps: akak yg pakai tudung grey nih adik lene hsbc ker?

sukahati said...

anggun - haruslah bertudung bagai ....erkk....yup....yg tuh adik kak lene....kenal ker?

 

Blog Template by YummyLolly.com