Thursday, May 31, 2012

Guilty?


Ada sorang budak baru.
Baru tak baru lah....dah setahun pun.
Aku tak sure jenis pendiam atau apa.
Sebab aku tgk kat fb macam biasa jer.
Macam orang lain juga
Tapi kalau kat ofis ni dia diam jer.
Time makan pun diam jer.
Orang lain sembang, dia dengar dan diam jer

Ok...fine.
Aku tak kisah sgt.
Tapikan....skang ni aku rasa bersalah pulak.

Sbb bila geng makan aku takde,
Yang ada hanya aku dan dia, maka aku akan tak turun makan.
Kadang-kadang sehingga rasa kalau makan bungkus makan kat pantry lebih seronok.
Sbb nnti ada juga budak teknikal dtg tegur-tegur dan sembang-sembang.

Pernah sekali aku turun makan dengan dia.
Momen tuh sgt awkward.
Dia diam, dan aku pun tak tau nak sembang apa.
Sepatah tanya, sepatah jawab.

Akhirnya aku buat keputusan untuk malas nak turun makan kalau dengan dia
Adakah aku bersalah?
Huhuhu~


p/s  : Dear Cik Pza, kalau ko ada mesti aku dah citer kat ko pasal ni. Takder la aku bukak balik blog aku. Hahahahah.
p/s/s : working with computer doesn't mean we don't need interpersonal skills.
p/s/s/s : Tajuk tuh mengingatkan aku lagu Guilty by The Rasmus pulak :p

10 comments:

HaZiFah said...

Dear cikSuka;
haha~alasan yg tidak bleh d'terima dan d'pakai

p/s: adakah ini budak yg ko kena jdk "nanny" itu~? :)
p/s/s: kebetulan plak aku bukak blog aku nmpk ko update hr ini...must be my lucky day~? ahaks~~
p/s/s/s: wiken ni apa aktiviti ko ha? tekak ko ada terasa nk mkn bubur kacang ijau + durian tak? :p

sukahati said...

jawapan kepada p/s

p/s : ya
p/s/s : haha...those who lucky enough je akan perasan aku update blog :p
p/s/s/s : petang aku ada jemputan besday party, pagi nani ajak g masjid jamek. Jom masjid jamek!

HaZiFah said...

malas aku nk ke masjid jamek
malas nk b'sesak² :p

missgee said...

Budak tue pendiam..
Lagi arr susah nak masuk ngan ko
yang kecoh :P

P/s: Masuk blog Pza baru tau ko update blog.. Pza jugak laaa.. hehehe

HaZiFah said...

missgee;
makna nyer
ko double lucky la hr ni
aku update
suka pn update
(^___^)v

Cik D said...

hahaha..sy lucky jugak =)

sukahati said...

gee - ko pasti ke aku kecoh?? hahaha

cik D - alahai cik D. Tengkiu la sbb sudi singgah blog yg kejap karam...kejap timbul ni :P

mama depa said...

selalu gak singgah blog ko ngan pza..tp jd silent reader jer..

sukahati said...

mamabosan - ko punya blog mana?! dulu ada gambar tweety kann? :D

mama depa said...

tweety?? adoii..tulun2..blog mama bosan mana yg ko tgk ni? :P

 

Blog Template by YummyLolly.com