Wednesday, April 9, 2008

Oh abg hensem

Sim kad aku kene virus. Ntah simkad ntah henpon. Tatau la. Tp smlm aku dpt miscall, pastu nk cek sape. Aku tgk no tak kenal, br nk taip mesej nk tanyer sape.....tetiba henpon aku hang. Demmit! Aku off henpon, pastuh on balik. tetiba henpon tak dpt detect sim card. Ok, takper. Aku ingat maybe celcom nyer hal kot. So aku biar dulu. Lgpon mcm biasa, mood aku tak berapa baik. Aku mls layan kerenah henpon aku. Pastuh aku tanyer Ila, dia ckp henpon dia ok jer. Sah la henpon aku ng ngok ngek. Pastuh try tuka2 simkad/henpon ngan Ila. Same jugak. Huh. Aper kes ntah. Tetiba jerk sim kad leh rosak. Misteri. Aku rs aper yerk ms tuh?? Nak kata bengang, tak jugak. Rs cam .... err.... ahhh....serabut. Sbb aku mls nk g Celcom walopon bangunan celcom neh sblh ajer ngan opis. Lg satu, abih la smer no2 manusia lam sim kad aku...sbb aku byk simpan no lam sim kad. Kunun2 ingat sim kad taleh rosak. Huhu.

So ari ni lunch g la menapak ke Celcom. Service bagus la cs2 celcom neh. Walopon tak senyum, tp ok la. So ms tgh tunggu turn no aku, aku ddk. Eh2, pastuh perasan abg cs yg dok depan aku inih sgt hensem. Hik hik. Ms tgh tunggu tuh no 2071, no aku 2075. Time tuh abg hensem tuh takder layan sape2. So lam ati kutuk la jap abg hensem tuh.

"Apa dia nih, tanak panggil org ker??"

Aku tak berniat nk kutuk, tp sbb aku nk cepat, lgpon no tuh cam jauh gak tuh sbb sorg pon dia nk layan mesti lama kan. Lgpon bukan ader no 2 ribu jer...no 4 ribu lebeh pon ader.Pastuh aku tgk die kesana kemari. Mula la buat aku takleh dok diam. Aku tgk kaunter sana sini. Bila la nk panggil aku. Tetiba bila turn aku.....cuba teka no i kat kaunter sape. Hik hik. Kaunter abg hensem tuh u'ols. Whoaa....syok banget. Hensem siot abg tuh. Sore pon macho. Nama pon sgt best...hehe...nama dia Zaharuddin Putra Yazid. Amacam...voley???. MMg la nama awal tuh cam org tua sket kan...tp i suke jer...sbb die hensem. Wahahahaha. Rs cam tak nyesal la pegi menara Celcom hari ni. Rs mcm nk pegi selalu ajer. Ok sape yg rs nk byr bil tuh, meh la suh aku. Aku sanggup g tolong byrkan. Whoaaa.....abg hensem ituh mengubat kelukaan hati ku. Ihiks.

12 comments:

Fenridal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
wan said...

i pun nak bayar bil kat menara tu lah lenkali :)

sukahati said...

erk...sape anda wan??

nhanania said...

ko nie su.. aku doakn ko nyer sim card rosak memanjang..hahaha

sukahati said...

hoihhh...tanak la cam tuh lak....tp seryes nani wehh....hensem bangatttttt

shahril aley said...

wahwah... boleh tahan miang anak dara sorg ni.

pegi slalu ke sana lepas tu luahkan perasaan. selepas luahan perasaan, Zaharuddin Putra Yazid itu membalas "maaflah cik saya sudah berkahwin" terus remuk hati ko langsung bertukar dari celcom ke operator telefon yang lain.

hahahaha.....

Cik Uni said...

namer dier tu dah tak larat aku baca....
Zaharuddin Putra Yazid..org brunei ker apo nih?

aper nickname dier? abg din? hahaha..

tp Xsalah klu ko nk try som...tensen2 wat keje,pi lah lepak2 kat sane..sajer wat jamu mater..yer dak? :P

sukahati said...

shahril - tu la psl...aku pon rs die cam dah kawen. Kalo tak kawen pon mesti dh ader gepren yg rambut rebonding yg cun.huhu

Cik uni - ala...malu la i. Lgpon jenuh gak nk menapak ke celcom tuh ari2.ahaha

Anonymous said...

Tumpang lalu..aku rase aku kenal mamat tu..muker bleh tahan..tp gigi ader out sikit..dan boroi..badan mengalahkan org da kawin.. dan ya betol ..die mempunyai seorg awek yg cukop cun n berharta.. malangnye.. Zaharudin putra atau lebih glamer dgn gelaran zack seorg player..dan baru2 ni aku dengar die sudah class ngan awek cun tu..
Mulot manis rasenye mamat ni..kalo tak takan ramai yg berkenan..
so bg sesiaper yg bercadang nk jatoh hati ngan zack..baik la menjaohkan diri sblm hatimu diberbodoh-bodokan..die type yg sker pasang byk aweks.. seorg pemain hati wanita (betol ke ayat aku tuh??) and a LOSER.. habok pon tadak..

Anonymous said...

that boy is CURRENTLY dating with my fren... i'm looking info bout him

Anonymous said...

mane kau tau mamat tu player??or kau penah try nak tackle dia pastu mamat tu tak layan..kau cakap dia yang bukan bukan..

sukahati said...

onanimus2 sekalian...aku tak kenal mamat neh....dan aku tak amik peduli pon sape dia okehhh...tayah gadoh2...korang nak dia korang tekel...tanak dia tayah peduli...motif gadoh2 kat blog aku psl lelaki neh..choi tauu :p

 

Blog Template by YummyLolly.com