Tuesday, January 13, 2009

An escape to PD...lagi??

Escape drpd apa??
Drpd masalah dengan manusia2 selfish!Heh.

Ok. Last weekend tanpa dirancang, tiba2 my housemate; cik ila; menjemput aka mengajak saya berambos dari kesibukan kota metropolitan ini di suatu tmpt nan indah (indah ker??????) iaitu, Port Dickson lagi.

Oleh kerana saya pun tak ada apa2 perancangan minggu lepas, jd saya tanpa berlengah terus mempersetujui cadangan beliau. Oleh kerana ini cuti-cuti tak dirancang, harus la semua benda pon tetinggal. Towel tak bawak, toiletteries tak bawak. Kire bawak diri dan pakaian ajer serta berbekalkan sedikit wang ringgit.

Kitorg sampai PD pon dah lewat, kire pukul 3 lebih kot kalu tak silap. Pastuh round2 seluruh PD untuk mencari tmpt penginapan. Setelah round- round mary go round, kitorg tlh terjumpa sebuah condo istirehat yang sesuai dengan bajet kami dan persekitaran yang tidak ramai manusia. Jd kami terus ajer decide ntuk menginap di Tanjung Biru Condo. Harga mmg murah la bagi aku, sbb dengan harga RM200 semalam, dapat apartment 2 bilik fully furnished dengan katil yang sgt byk. Kira2 ada 8 katil n tilam.






Sampai jer, solat2 bagai dan terus menuju ker pantai dan bedebushhhh....mandi manda walopon air seperti biasa tak la bersih sgt :p. Ok gak la pantai neh sbb tak ramai orang. Agak2 nak maghrib dan air pun dah pasang, kitorg baru reti nak balik ke apartment.



Waktu air pasang

Next day, air surut tak bleh blah

Mlm, layan seafood kat Restauran Jimat. Mmg jimat la....sbb kitorang makan berempat hanya rm23 hengget jer. Murah kan?? Mmg la murah, sesuai ngan kuantiti yang dia bg jugakk....ciput jer. Nasib baik perot2 kami semua kecik :D. Lepas mkn, terus pulang dan layan cerekarama...hahaha.

Esoknya, pagi2 lagi aku dan Cik Ila dah bangun. Sbbnyer nak berendam lagi. Hehe. Oleh kerana semalam dah layan laut di pantai laguna biru, so decide pagi tuh nak tgk pantai cermin pulak. Jln kaki, dekat jer. Sampai2.....terbentang luas la pantai nan indah dan bersih. Mmg aku rs cantikdr pantai laguna biru tuh cuma aku tgk takder orang mandi. So mcm takut la pulakkan nk mandi. Takut dalam ker, ader binatang ker buas ker kan...hehe. So kitorg patah balik ker pantai semalam dan terus.......layannnnnn. Pagi tuh sbb awal lg air belum surut sgt lagi. Tapi tgahri dah nk balik tuh....air surut sgt2. Lepas layan mandi pantai.....layan mandi kolam pulak. Haha. Bygkan dr kul 9.30 g pantai....smpi la pukul 12 lebih kitorg dok berendam main2 air.

Selesai berendam, kami pun bersiap2 untuk pulang semula ker kota metropolitan inih :p. Seronok jugak bercuti-cuti tanpa perancangan neh. Kepala otak tak terbeban untuk pikir sape yg jadi pegi, nk ddk kat mana dan sbgnya.

Terima kasih yer kawan2

Spt biasa, snappy2 sblom balik

Demm, hitamnyer sayerrrr


17 comments:

en_me said...

bestnyerr gi PD tewwww..

HaZiFah said...

g PD x ajak

KeMatZ said...

siapa tudung pink tu.. macam den kenal..???

sukahati said...

en_me - sy mmg sukakan pantai dan laut

pza - ini rancangan ila n opismetnya, aku menumpang jer sementelah kete beliau kosong lg satu tempat

kematz - mmg la ko tak kenal....dia bukan artis. Ko kan kenal artis ajer...ehehe. Itu Ila la!Korek bijik mata kang..

Sal Abdul Rahman said...

sue tak kene kaco cam aku ke? hikhik..

tp apmt yg aku gi tue murah bebenor.. harus la ader hantu..

Anonymous said...

haha terbakar

sukahati said...

Kak sal - uihh...ko kene kaco??? nasib baik la aku takder kene kaco...tp mmg ms cari aprtment tuh aku ader tgk moel2 yg scary meri

Onani - erkk...ini citer psl g cuti2 lah...mana ader citer psl terbakar2...:p

KeMatZ said...

ila... izzit... adakah aku rabun... memang pun... adakah aku perlu tambah power pada kanta aku ni... izzit... ila.. dalila.... hemmm????

Izan said...

wah.., syoknya weekend jalan2 cari pasal...

wei relaks la hitam itu menawan. tak gitu???

sukahati said...

kematz - iyer....ila la tuh...knp?? tak pecaya??

izan - ye benar...hitam itu menawan :p...aku harap ader tertawan...haha

sykn said...

eh sue, yg gambor peace tu pong sue jugak kan...tp sue sabah bah tu kan..kan..?

cam best..jer escape nieh..huhu..

sukahati said...

sykn - a'ah kyn...itu sue sabah bahh tuhh :p....opismet kpd my housemet

Sal Abdul Rahman said...

iyer sue.. aku bukan stay kat motel cikai sgt pong.. aku kene kat sunshine bay resort apmt yg sblh ngan corus tue..tpt okay la.. tepi laut jek.. apmt 1 bilik rm65. tp scary nyahhh!!! die matikan lampu!!!

sukahati said...

woo....tau2 sunshine bay tuh....murah ek situ?? kitorg ingat mahal....tuh yg pegi carik tmpt lain tuhh :p....ko panti ker momok yg buat camtuh?? kot2 bekalan elektrik tak ckp kot :p

riz said...

PD..?
dah lama tak menyinggah..

ehh..?
bulan 3 ni aar..
dah lama tak mandi laut..

sukahati said...

aaa?? PD lagi??? cam takmo jer...mungkin planning nk ke melaka laks kot :p

Sal Abdul Rahman said...

uwaaa sue.. masalah problem nyer cuma lampu jek yg mati.. kipas elok jek berpusing laju!!!!

 

Blog Template by YummyLolly.com