Wednesday, December 26, 2007

Kecewa, terima dan teruskan perjalanan

Giler malas. Aku dah blk ke kl pon. Dah mula keje pon arini. Tp tak update2 jugak blog aku ni. Tak tahu nk mula dr mana. Hmm...

---

Last 2 weeks, gigi aku sakit gila. Mmg dah rosak ler. Aku tahan sakit seminggu juga la. Balik ipoh nk raya arituh br g cabot. Sampai bengkak2 dah gusi aku. Sakit woo. So dah selamat la gigi geraham aku satu. Gigi yg bawa masalah pd aku sejak study lg. Memula pecah separuh, pastuh 2 kali tampal dan akhirnya dah selamat.

Pastuh pulak last week perot aku hangin tak tentu pasal. Jenuh la minum Eno halia , teh halia. Tp tak abih2 gak angin lam perot aku. Sapu minyak yu yee lg. Sampai raya aji arituh br ilang. Angin sesat kot, tak jumpe jln kuar. Huhu.

---

Raya Haji umah aku bese jer. Tak mcm raya pon. Takder citer sgt. Tv pon takder rancangan menariks. Ntah hape2.

---

Ahad lepas Umem dah selamat kahwin. Aku tak g pon kendurinyer. Sbb Shida sepupu aku tunang. Shida setahun mude dr aku pon dah tunang. Adehhh...tensi2. Nway...selamat bahagia kepada Umem and Shidah.

---

Smlm blk kl bertolak pagi dr ipoh. Kak yong hantar smpi komuter Rawang. Maser nk blk dr Bank Negara ker stesen Bandaraya tuh, giler tak larat. Rasa nk pitam. Dah la beg berat, pakai skirt... seb bek pakai selipar jer. Panas giler smlm. Arini baru mendung dan hujan kejap td.

---

Tentang hati?? Aku tgh kecewa. Sgt sakit bila tak dapat apa yg kita inginkan. Mungkin ini ketentuan Allah. Allah tahu apa yg terbaik ntuk aku. Aku hanya perlu terima dan teruskan perjalanan. Nak nangisssssssssss.

8 comments:

KeMatZ said...

hemmmm... ko pakai skirt ke sue... tak pernah tau pun... harus ko free hair kan.... hehehehehhehe

sukahati said...

haruss la beb...aper kelas pakai tudung....hehe

hazifah said...

wei..mnyk nyer sakit.sakit gg la.sakit perot la.sakit hati la.Mari aku obati sakit ko neh.Jom shoping2 xpn jom jln2.Nk?Ahahaha :P

lori said...

suh jadik gf aku ko tamo...

sukahati said...

pza - jom la g jenjalan....kiter g genting ker....air terjun blakang umah nani ker...hehe

lori - lu bleh berikan i chenta setulus jiwa lu ker?? huk huk

hazifah said...

jom2....ajok geng skali.kita foya2...yihaaaaa :D

Anonymous said...

kite hanye mampu merancang
tapi hanye Allah yang menentukan
setiap kejadian ada hikmahnye
terimalah dengan redho

Anonymous said...

kite hanye mampu merancang
tapi hanye Allah yang menentukan
setiap kejadian ada hikmahnye
terimalah dengan redho

 

Blog Template by YummyLolly.com