Monday, January 7, 2008

Collapse

Hari ni aku nk pitam lam bas.
Dr awal bangun pagi lg aku dah rasa letih.
Dah siap pakai tudung smer2, bleh plak aku baring sbb rs letih sgt.
Tp g opis gak, sbb aku ingat aku letih sbb lmbt tido.
Pastuh jln jem tak hengat. Bas pon penoh.
So aku kene berdiri.
Memula cam ok lg.
Lama2 aku rs tak larat giler.
Tgn dah gigil2.
Rs kejap2 sejuk.
Pastuh rs mual2.
Aku tahan.
Aku tahan.
Aku tahan.
Pastuh dah mule rs takleh nafas.
Aku tarif nafas. Mmg dah rs cam semput ler.
Bile dah mula rs jantung laju jer, dgn tgn gigil...serius aku takleh tahan dah.
Aku pon terus g depan skit, ddk kat tangga bas.
Aku tak pedulik ape2 dah.
Lantak la org nk kata apa pon.
Skit lg kalo aku berdiri, konfom aku jatuh pitam.
Dah duduk, ok skit.
Tp jantung degup laju lg.
Relax.
Relax.
Relax.
Dah ok skit.
Seb baik buleh jln lg.
Smpi kt opis, rs letih lg.
After lunch br rs totally ok.

Neh dah 2 kali aku kene low blood pressure. Dulu sekali dlm komuter. Pon masa komuter penuh, aku berdiri kt pintu. Tak larat, aku terus ddk depan pintu komuter. Huhu. org kata, low blood pressure lg bahaya dr high blood pressure. Yer ker??

5 comments:

hazifah said...

mcm2 la sakit ko.Pitam g? Len kali breakfast dulu la.ko sama type ngan cheSue.Wajib breakfast sblom kuar umah.Mkn kena on time beb

KeMatZ said...

betul tu... perut kosong... heheheh makan banyak sikit... ni badan ko dah sama dah macam tiang berhenti tu... hehehehehe kalau letih... better rehat... jangan paksa diri... kenapa tak cuti ajhe... bukan tak ada peruntukan untuk MC... andaikata ko tak sempat nak duduk pengsan sapa susah.... family ko juga susah... aku tak ada halnye... heheeh apa aku merapu panjang ala ala buat satu citer plak kat comment ko ni... ok lahh ingat... makan banyak sikit.....

sukahati said...

pza- yerla makcik
kematz - ala...aku saje jer la zam...aku nk pengsan depan mamat hensem...tp takde org hensem lak dlm bas arituh...:p

Suraya Abu Bakar said...

haha name dh lebey kureng penyakit pn lebey kureng hehe
aku klo tensen cmtu gak time xamek bekfes huhu

moral: jgn terlalu byk pkir

sukahati said...

erk..aku byk berpikir ker??
hmm...

 

Blog Template by YummyLolly.com