Tuesday, February 3, 2009

Gigih

Hari ahad arituh gigih bangun pagi2 nak berjogging dekat FRIM hasil idea Cik Nany kita. At first bila dia kata nk jemput aku pukul 7.30 dalam hati aku mcm ...

"Haa?? Ada ker orang jogging lagi dah pukul 7.30?"
Tp aku reply kt sms..."OK" je. Sbb leh lmbt sikit bangun :p.

So pagi tuh Cik Nany telah menjemput aku pukul 7.30 kat rumah. Tapi on d way suddenly tukar planning pergi jogging di Taman Metropolitan pulak. Smpi sana, ramai rupanya manusia yang baru smpi nk berjogging jugak. Aku ingatkan dah tak ramai orang kalo time2 mcm tu. Sbb dekat rumah aku, kalo aku turun jogging pukul 7 pon makcik2 yg jogging tuh dah nak balik rumah.

Buat seround ajer jogging. Itupun kunun2 nak berjogging tanpa henti la kunun, tp hampeh :p. Lutut sakit2 paksa jugak. Haaa...amek ko. Gigih sgt smpi akhirnya sehari suntuk aku kene pakai knee guard.

Pas jogging seround, tunggu Cik Kam, officemate Nany yang nak join jugak. Selesai segala, Nany ajak g FRIM sbb katanya nk berjumpa senior Latepackersnya, Kak Biah.

Zasss....ke FRIM. Oleh sbb Cik Kam dah lapo, kitorg telah brekfas kat The Malay Tea House. Sangat cantek kedai teh ini. Very the classic malay house gitu. Kat sini jual teh herba yang pelbagai. Kitorg order nasik lemak ape ntah dan aku order dengan air teh tarik herba mas cotek. Rasa dia cam vanilla. Ok laa. Tapi nasik lemak sungguh tak seswai dengan tekak dan selera aku. Keterujaan aku telah memakan diri dengan membayar rm9.90 untk brekfas. Rasain :p.

Bermain congkak sambil menunggu order

Cantek kan deconyer

Ahaa...dapor gas neh dah lama tak nmpk. Umah aku dulu ade dapor neh. Tgh2 buh minyak gas

Pastuh terus la ke air terjun dalam FRIM tuh untuk tunggu Kak Biah. Best jugak air terjun dalam tuh. Silap tak bawak baju jer, kalo tak harus aku dah berendam bagai. Akhirnya, Kak Biah pun sampai dengan muka merah2 sbb baru selesai bercanopy walk.

Me n Cik Kam

Sembang-sembang psl kerja, psl hiking segala, then Kak Biah ajak perg buat fish spa. Harus la pergi sbb free katanya. Ikan untuk fish spa neh besar2 siot. Memula masuk kaki dalam air tuh, harus la kene bergelak ketawa dulu. Sangat geli okeh. Kene fokus betul2 baru tak gelak.



Selepas itu, secara tiba-tiba aku terdengar suara azan. Kitorang pun balik. Haha.

p/s : Next time maybe bleh buat canopy walk dan bermain air terjun sekali :p.

***

Mlm p layan Zoom In plak kat RTM. Aku sungguh tidak berpuas hati dengan backdrop Zoom In tuh. Mcm interior space shuttle rancangan kanak-kanak okeh. Tak seswai.

Dari segi persembahan, Nitrus sbg host persembahan nyer biasa2 je bg aku. Tapi OBS ngan Pesawat mmg best walaupun sbg guest ajer.

Tapi ntah la...dah namanya Zoom In terbitan RTM kan, harus la audience mcm senyap ajer. Tak happening langsung. Oleh sbb siaran langsung jugak, audience tak dibenarkan berdiri. Aku taula relevannya diorg tak bg berdiri, sbb takur budak2 myspace tuh nnti buat aksi2 tak senonoh ker hape kan....tp pehlis laa...ini band2 indie yg perform ok u'olls. Korang bygkan yerk, lagu2 rancak bleh headbanging cam izal si bass OBS, tapi audience nyer mcm tgk orchestra kat istana budaya. Apekah??!! Tak puas hati lagi, aku bisik ngan Nany.

"Aku tak suka la tgk performance camni dok diam ajer". :p
Pastu Nani balas, "Kita pakai tudung, tak seeswai okeh".
Dushh...kene sebijik kat muka aku .Haha. Aku pun terus la menginsafi diri :p.

Habis jer Zoom In tuh, spt biasa ada acara2 bergambar dengan peminat. Aku? Aku amik gbr kat bawah neh jer la sekeping. Itu pun menyempit dengan Nani masa kuar dr audi. Biasa la, usia dah senja. Dah tak rajin nak bergambar dengan artis :p.

Perhatikan rambut spring ituh. Aku mengkagumi rambut ituh!

Me n Cik Nany

p/s: Aku sangat mengkagumi rambut bassist OBS, incik Izal ituh. Tiba2 mcm nk buat rambut cenggituh jugak. Tapi nnti kalo pakai tudung, tudung jd kembang laks :p

p/s/s: setelah sekian lama aku tuka skin theme blog haku neh, baru aku perasan ym punyer icon yg sepatutnter ader pada right panel tuh dah hilang! :p

p/s/s/s: Ms zaman kanak2 korang, penah tak korang berkawan tapi kawan tipu2. Ahaha...tetiba aku teringat plak bila chat dengan sorg member td. Kwn tipu2 tuh mcm...err...ko tak sker sorg kawan tuh, tapi ko tanak putus kawan ngan dia.....so ko kawan la ngan dia tipu2. Haha. Tah hape2.

12 comments:

metalrizca said...

tang mana yang gigih nyer ni..?

sukahati said...

err...itu tajuk ajer....takder kaitan

HaZiFah said...

ntah nyer...gigih berjalan kot :P

yg statement last skali tu aku x berapa familiar lak kwn tipu2? jap2 flashback* flashback* (o_O) (O_o) eh cm xder penah dgr term ni (^_^)

sukahati said...

alaa...takkan tak penah kot. Ms kecik2 ko tanak kwn ngan sorg budak..pastu nnti ko ckp ngan member ko yg lain..."Kita kawan dia tipu2 jer" :p

nhanania said...

ish ish xde xde istilah kwn tipu2 ni? leh kate kenalan la kot. die ade xde effect pape, die ade pun xde effect pape. br belaja ngn fariz definisi kenalan,kawan,sahabat.


hahah aku mls nk update blog..nk upload gmbr bagai, ms ade ofis, rajin je nk bc blog, update blog, fwd email, da xde ofis ni, rs setiap detik amat berharga...wacchhaaa

sukahati said...

nany - ala...zaman kanak2 korang neh tak mencabar la :p
pehhh...tak bleh blah....setiap detik begitu berhrga :p

cik kam said...

heh..ade gak gambo cik kam tuh..walaupon jauh..huhuh

nhanania said...

xpe nnt bile sy update blog sy letak gmbr cik kam yg menganga kt air terjun tu.

Izan said...

kahkahkah.. kawan tipu2.. zaman dolu2. sakng ni ada lg je kwn tipu2.

weh, aku suka la tang izan yang konon2 urut kaki tu. best tak???

sukahati said...

cik kam - mesti la ader. Glamor tuhhh :p

Nany - bila tuh ko nk update?

Izan - haa...penah kan ms kecik2 ader kwn tipu2 :p

Ikan tuh geli lah..kalo tak kuat iman...mmg ko gelak jer laa :D

KeMatZ said...

hehehehe..... baru perasan ada thread ni... wakakkaka.....

heheheh.... kawan tipu tipu.... couple tipu tipu aku pernah lahh... kahwin tipu tipu...

waakakaka

sukahati said...

kematz - pehhh...advance gile...terus kaple ngan kawen2 jer. Kawan2 la dulu sblom kawen..haha

 

Blog Template by YummyLolly.com