Wednesday, February 18, 2009

Weekend update

Sabtu lepas, aku jumpa Fa. My long lost friend ;p. Ini adalah perjumpaan kami berdua untuk kedua kalinya. Selepas ...ermm....mungkin 4 ker 5 tahun. Serius, lama gila kan tak berjumpakan? Mula-mula berjumpa masa aku di tahun kedua pengajian. Selepas perjumpaan pertama dulu, kami sekadar bersms dan ym. Ym pon jarang-jarang sekali sbb makcik tuh jarang juga online.
Maybe korang terfikir, kenapa aku baru jumpa dia hanya sebanyak 2 kali. Sbnrnya aku kenal Fa neh melalui ym jer. Borak-borak, sembang-sembang dan terus kitorang rase mesra gitu dan dr situ mulalah perkenalan kami dan perjumpaan pertama kami :D. Rasanya masa tu dia baru graduate kot.

So jumaat lepas tiba-tiba aku tgk makcik neh online. So aku ajak dia nonton GENG hari sabtu tuh. Lgpun dah lama tak jumpa. Dia asyik suruh aku datang rumah dia. Aku pulak tak biasa area rumah dia tu. So tak berani nk pergi sana. Jadi seperti yang dijanjikan, kitorg jumpa dekat Times Square. Wahhh...menakjubkan kerana makcik neh masih ingat muka aku....haha. Walaupun masa hari jumaat tuh dia tanyer aku thru ym, "Aku tak ingat nama ko". Hampeh kan :p. Tapi bila aku bgtau nama aku, sue, terus dia ingat nama penuh aku. Dan yang lg best, ms jumpa tuh dia ckp lagi, "Ko suka pakai sling bag kan??Masa jumpa dulu pun ko pakai sling bag".Hahaha...mmg masa zaman2 belajar dulu, kemana2 saja aku dengan sling bag. kebetulan pulak masa jumpa dia Sabtu lepas, aku pakai sling bag jugak. Bagus ingatan makcik Fa nih. Perkara-perkara macam ni nampak kecilkan? Tapi bagi aku, perkara2 kecil ini lah yang menunjukkan seseorang itu menghargai kita sebagai sahabat. Respek aku pada makcik Fa ni.

Banyak perkara yang dibualkan. Bayangkanlah, dr tenghari smpi ke malam. Dari hal kerjaya,hiking (Fa adalah ahli Latepackers, group yang aku join masa naik gunung batu putih dulu tuh) sampailah ke hal cinta. Wahhhhh...tak bleh blah :p. Sekarang dia seorang journalist sebuah magazine. Hebatkan?? Borak-borak baru aku tau yang Fa dah nak meniti umur 30 tahun ni. Wahh....mcm tak percaya sbb makcik neh kecik ajer dan muka pun nmpk still maintain muda cam aku. Haha. Thanks for the day Fa :D.

***

Ok. Cerita pasal cerita GENG pulak. Best giler cerita ini ok. Korang takder masa untuk bosan dan menguap. Tapi, aku rasa watak utama adalah Rajoo. SAPY....GO!!! Part lagu tuh, aku tak berapa suka sbb lagu tu tak best :D. Apa pun mmg bestlah.

***

Ahad pulak aku join cross country 6km di Taman Tasik Perdana dengan Nani. Selalu masuk yang larian 10km. So bajet yang ini 6km, kire boleh lagi la kan. Sekali, hamek ko. Naik bukit2, siap masuk hutan bagai. Aku start 7.45 sampai finishing line pukul 9.15, boleh?? Satu jam setengah. Hampeh.



***

Aku mula nak berjinak-jinak untuk bermain futsal. Hari jumaat arituh smpat main selama kurang dr 15 minit akibat sesat. walaupun begtu, 15 minit yang agak menyeronokkan. Rupa-rupanya, aku bukanlah seorang yang berkaki bangku. :D.

7 comments:

metalrizca said...

wahh..
best nyer hari2 mu..

rasa cam nak turut serta gak..
tapi, ape kan daya..
hu hu..

sukahati said...

hari2 ujung minggu jer best....weekdays tak berapa nak best :D

nhanania said...

bkn berkaki bangku? let me remind tht moment..ermmm ermmm hahahaa

bleh laa x th nk gol kn kt pintu yg mn satu..blurr kejap ms main..

bleh laa ajak makcik fa tu join family day latepackers..

sukahati said...

ala...tuh sbb baru smpi daha join...tuh yg mcm blur tuh nk gol kat man :p

sykn said...

huh! kecik2 cili api!..patut la selim melim jerrrr...huhuh...

white water rafting 7 march nie, kat sungai singor, perak,.... mau layan tak?

sukahati said...
This comment has been removed by the author.
sukahati said...

wahhh.....baper bajet kyn??

 

Blog Template by YummyLolly.com