Wednesday, May 21, 2008

42

Aku telah mencapai satu kejayaan yang besar kawan. Kejayaan yang selama ini aku anggap mustahil. Setelah bertahun berusaha dan mencuba pelbagai cara untuk mencapai kejayaan ini, baru sekarang termakbul. Syukur.

Mungkin bg sesetengah orang, kejayaan ini bukanlah sebesar mana pun. Tapi bagi aku, kejayaan ini adalah sesuatu yang amat membanggakan. Mungkin sbb sebelum ini perkara ini aku anggap sesuatu yang amat sukar dicapai oleh aku.

Ok. Apakah kejayaan yang telah aku capai itu kawan2?? Sbnrnya, aku telah pun berjaya menaikkan berat badan aku. Hahahahaha. Yaaaaa....sekarang berat badan aku dah jadi 42 kg. Ulang lagi sekali. 42....empat puluh dua. Hehe. Sgt bangga neh. Bukan senang ni nak naik. Kalo dulu time belajar, nak capai 40 pon tak pernah. Siap minum weight gain lg dulu, tak naik2 jugak.

Harap2nya pasni aku akan mendapat berat badan yang ideal. Hik hik. Tp taknak la kalo gemuk sgt plak kannnn. Nanti ssh plak nk turun. Tp dalam dok bergumbira berat badan naik neh, arituh zana my housemate tegur.

"Eh, you mmmg ader double chin ker??Atau dia yang selama ni tak perasan??"

Warghhhhhhhh....apekah!!! DOUBLE CHIN???!!! Dan tegurannya telah membuat aku berasa ok-aku-perlu-lakukan-sesuatu. Iyer, inilah masalah aku. Kalo nk berisi sikit, akan naik kat muka dulu. Muka mmg aku rasa sgt tembam dah skang. Mslh double chin nih memburukkan lagi keadaan. Aku perlu kuruskan muka. Nak buat cemana neh kwn2. Adoiii. Kene makan chewing gum ker?? Tp aku tak suker chewing gum. To chewing gum mempunyai rahsia tersembunyi bg wanita2 semua. Betullll...tak tipu nehhh. Tak caya pegi sini. Wahahaha.

Dah. Sekarang aku ader misi untuk men'single' kan chin aku. Ya...aku boleh. Pasti Boleh! Yay!

3 comments:

miss_jaye_ said...

alemak.saye sgt suke kunyah chewing gum..ahahahha..

HaZiFah said...

cikgu aku kata kunyah chewing gum x elok utk otak.Air liur yg cmpur ngan chewing gum tu akan sbb'n otak jdk lembab.Xtau la sejauh mana k'bnr'n ini.Nnti aku research lg (^_^)

sukahati said...

miss jaye - baguslah...untuk tumbesaran...wahaha

hazifah - eh...cikgu kiter same ker?? cikgu sains aku ms form 3 ckp,....chewing gum mengakis air liur

 

Blog Template by YummyLolly.com