Sunday, May 4, 2008

Cuti cuti








Dah seminggu ... br aku nk update psl g team building kat Pulau Perhentian. Bese ler, i bukan rajin sgt. Hehe . So pd 24/4 yg lepas aku ngan rerakan sepejabat yg lain bertolak ke Kota Bharu dulu, transit di kb untuk semalam. Pg suppose bertolak kul 6.30 pg la kunun, aku pon cam poyo jerk kuar umah sebelom subuh. Mmg bebetul la sebelum subuh. Solat subuh kt opis lg. Tp bese ler, janji melayu bertolak kul 7.30. Hampeh jerk. Lam perjalanan tuh ntah berapa kali berhenti. Dah pergi beramai2, byk ler ragam maknusia yg perlu dilayan. Dmpi kb lebeh kurg kul 6 ptg. at kb kitorg tinggal kat motel Taman Hijau untuk gegirl ajer. oboy aku tatau derang dok mana. Tmn Hijau neh ok laaa. Rumahnyer sgt sweet dan cute. Mlm tuh g mkn kat aper ntah nama tmpt tuh, mcm bazar mkn2. Kat situ la aku br mkn mknn org kelantan neh. Rasa la sotong sumbat pulut tuh. Aku memula excited giler nk mkn benda tuh, sbb dulu mak aku buat, pulut yg disumbat lam sotong tuh ader campor sambal. Rupanya kat kelantan derang mkn ngan mcm air gula. Sungguh tak memenuhi citarasa aku. Tp sbb dh beli, aku telan ajer ler. Lg satu mknn yg aku mkn ialah satar. Sedap jugak la satar neh. Tak manis...itu yg penting. Lg satu ms mkn tuh aku order nasi putih daging merah. Daging merah die mmg bebetul merah, cm letak pewarna, Scary jugak ms nk mkn tuh, mcm merah darah ajer. Huhu. Pas mkn jln2 g pasar mlm area situ2 jugak. Pastuh blk dan teros deboom tido.

Sok nyer pepagi lam kul 7.30 tak silap, bertolak nek bas untuk ke jeti di bedut. Spi besut lam kul 10 kot.Festaim nekbot. Seb baik aku takder plak mabuk2 laut ker. Ok jer. Tp sakit jugak ler montot aku. :p. Kat perhentian kitorg dok kat Cocohut chalet. Chalet aku mmg bebetul mengadap laut, berapa meter jer ker gigi air. Mmg best ahh. Aktiviti kt sana cam bese ler, snorkeling, pastuh ader la game untuk team building skit2. Snorkeling mmg best ler, dpt tgk penyu, dpt pegang clown fish, bg ikan mkn pastuh rs jer ikan2 gigit tgn. Tp coral byk mcm nk mati jer, sian.Taim free n easy tuh ader la merasa nek kayak, dok belajar terapung kan badan scr terlentang ngan kak ina n kak zila. Hehe

Sbom balik ker kl, aderla singgah pasar Payang. Ader la beli sikit untuk femeli aku. Tp untuk diri sendiri takder. Huhu. Takder byk masa nk membeli. Smpi kl lebeh kurang kul 11 mlm. Soknyer kene keje. Giler penat.

12 comments:

nhanania said...

best nyer ofis ko, ade wat jln2 ke pulau..

sukahati said...

best la jugak sbb fully sponsored :D. Kalo tak sponsor tak best la jwbnyer

KeMatZ said...

cehhh fully sponsor.....

Jamali Shadat said...

gua tgk gambar lu snokeling.. gua teringat pasal lu post nak beli ubat kerana itu.. T_T owh owh.... ayamor la dak...

sukahati said...

zam - aku tau ko jeles kan?? :p aku kuar duit ntuk beli brg cenderahati jer. Duit mkn pon bos bg. jeles tak?? wahaha

Pakcik jamali shadat - hehe...bygkan kalo gua tak mkn ubat tuh. Adekah gbr yg akan diambil nnti, air menjadi merah?? jeng jeng jeng :p

nhanania said...

aah laa cenderahati.. x saba aku menantikan nyer.. ade ker tuk aku.. huhhuhu

KeMatZ said...

aku pong... apakahh yang ko nak bagi ye sue.... statement air menjadi merah... heheheheh... ko ni.... wrong timing selalu... wakakkaka

sukahati said...

nani & kemat - alohhh...aku tak sempat nk membeli laa :P...

wan said...

best best

sekali sekala kena release tensen gak kan

sukahati said...

wan - kalo boleh tanak sekali sekala.....nak selalu :p

izman said...

bestnya gi teganu.

mila said...

hahah...cemburu2x kalau tak sure org pon termasuk dalam gambar tuh..adoi berangan jer...huhuhuhu rindu2 kat korg sumer...

 

Blog Template by YummyLolly.com