Wednesday, April 29, 2009

Buku Lima

Hari Ahad lepas aku meronggeng seorang diri ker Book Fair. Aktiviti wajib untuk pergi walaupun sebenarnya takder bajet pun untuk buku bulan ini.

Tetapi, sesungguhnya iman aku lemah. Aku telah merembat beberapa buah buku, yang harganya kurang dr rm10 :D. Kunun nak jimat la kan. Tapi kalo dah bilangannya spt dibawah....sendiri mau pikir laa. Adess. Tapi sungguh seronot. Byk giler buku nak dibeli, cuma wang mengekang diri dari merembat buku tersebut. Bygkan yerk kawan2, Kamus Dewan yang harga rm90 lebeh bleh menjadi RM40 lebeh jer. 50% discount beb. Tapi aku tak beli laa :p. Ikutkan hati nak jugak beli...tapi apakan daya. Belum mendapat penaja lagi.

Book fair kali ni walaupun di buat selama seminggu atau lebih tepat 10 hari, tapi ini merupakan pameran yang lebih kecil berbanding tahun lepas. Tahun lepas, smpi dewan paling belakang kat PWTC tuh pon digunakan. Booth Karangkraf jer dah amik satu dewan tahun lepas. Booth Utusan pulak panjang berjela. Tapi untuk tahun ni, Karangkraf bukak booth kecik jer, Utusan pun sama.

CD ni rm5 jer satu.

:D

Entah bila la aku nk buku-buku ini sbb sekarang pun aku masih ada 4 buah buku yang dalam queue untuk dibaca. Orang lain dah habis pon agaknya baca buku tetralogi Andrea Hirata, aku baru terhegeh-hegeh nak baca 'Laskar Pelangi'. Buku 'Bukan Yang Pertama' baru baca 1/6. Buku 'Surat2 Perempuan Johor' dgn 'Jutawan dr Planet Jupiter' yang aku beli masa warehousesale MPH tahun lpeas pun tak bukak lagik. Adoiii....mmg parah macam ni.

Oh Incik Masa, tolong datang kepada saya. Saya perlukan kamu!

9 comments:

13may said...

saya tamau buku...saya nak resit buku :D

saudagar gaRAM.. said...

merawat hati wanita?
wali nikah?

lu dah mau kawen ke beb?
hahahhaaaa

missgee said...

Matt Romeo?
Itu kekasih saya.. :p

P/s : Dah lama tak dating..sangat merindui ayat2 sengalnya..Romeo Juliet mu kesepian..hahahaha

sukahati said...

13May - erk...resit macam dah buang jer. i keje kuli tayah byr tax :D

saudagar garam - eh...kaset wali nikah tuh dpt free laa....harus bagi mak abah ...sbb gue radio cassete pon nan ado. Kawen?? Err...

missG - u'olls , abg mat tuh kekasih i okehhh....always ter'remember' betapa kelakarnya beliau...hik hik

metalrizca said...

book fair kat mana ni..?

sukahati said...

Riz - PWTC pak enchek

Aidilangelo said...

Mike beli tuh kighe siket le..

Teman beghabeh dekat ehem2.. financial issue.. ekeke..

Tp bukunye senang cakap kalo ukor mmg laie tinggi daghi CPU opis nie. deymnnn!

Tp bukan novel le.. teman collect gila2 punya buku, esp. yg 1st printing, Damai - Jaafar Taib..

p/s: Gila buku xpe.. jgn gila judi (trus ingat lagu M.Daud kilau tuh.. ekeke)

Aidilangelo said...

Lupe plak.. jempot nyinggah blog teman.. n jempot dtg kendughi teman yeh.. ekekeke

sukahati said...

Aidil - ramai sgt kawen hari tuh...tatau nk pegi yg mana satu nehhh ...nway...selamat pengaantin baru :D

 

Blog Template by YummyLolly.com