Wednesday, August 5, 2009

Kulit saya semakin tanned(hitam)

Last week pergi bercuti ke Pulau besar. Bukan Pulau Besar di Melaka yer kawan-kawan. Tapi di Mersing, Johor. Mmg pulau neh tak berpa terkenal pun.

Bertolak pukul 12.30 pagi, hari Jumaat. Tapi sebelum tuh sempat lagi aku pergi menonton SETEM, join Kematz, Hadek dengan Arina. Best okeh citer neh. Pergi la tgk sape yang belom tgk. Setakat ini Khabir Bhatia tak pernah mengecewakan aku. Aku tgk citer neh pun sbb pengarahnya Khabir Bhatia :D.

Ok sambung pasal journey to Pulau Besar. Sampai jeti Mersing pukul 6.30 pagi lebih kurang. Bot sampai dalam pukul 10pagi. So sementara tunggu bot, jalan2 kat jeti dan bersarapan dulu. Tak jauh pun antara jeti dengan Pulau Besar. Perjalanan naik speedboat dalam 20-30 minit jer.


Sampai ajer chalet, terus aku masuk bilik dan tido. Boleh?? Sbb dalam bas tuh aku tak boleh tido sgt sbb sejuk melampau. Bangun tido, jalan-jalan sekitar pulau. Pastuh petang pulak ader sukaneka sikit-sikit. Malam takder acara apa-apa selain dari tgk Nur Kasih :D. Kemudian layan angin bayu jer :p.



Next day, acara snorkeling dari pagi sampai pukul 2, lebih kurang. Ada 2 spot jer snorkeling. memula pegi Pulau Rawa. Coral tak cantik sgt, cuma ikan tuh boleh la. Lepas tuh pergi Pulau Mensirip pualk. Lunch pun kat situ. Lepas lunch, sambung lagi snorkel. Kat Pulau mensirip neh best sikit sbb dia macam teluk sikit. Coral pun boleh blah laa....tapi ikan banyak jugak.


Lepas letih bersnorkel, kembali ke chalet dan berehat-rehatan(tido). Malam layan bbq. Tak makan nasik, amik lauk jer. Lepas makan tgk Majalah3, tribute to Yasmin Ahmad. Pehhh, kebanyakan yang tgk mengalir air mata beb. Syahdu sungguh. Aku saspek, sesapa yang pergi layan konsert Search di Awan Biru pun rasa syahdu jugak. Syahdu sbb konsert tak seperti yang diharapkan. Hehe.


Habis Majalah3, balik bilik, bersiap di pembaringan. Tapi tiba-tiba ader orang ajak main terup pulak. Oleh kerana aku, Amal dan Fatihah tak reti main terup, masuk la kejap kelas belajar main terup Ada 2 cara permainan yang kitorang belajar. Memula belajar Black Jack kot, lepas tuh belajar main colek pulak. Oleh sebab Black Jack tuh macam susah jer, so kitorang layan main colek sampai ke pagi. Pukul 3 lebih kurang, aku pun beransur dulu, masuk tido.

Next day, bagun lambat. Orang lain dah bersarapan, kitorang baru terhegeh-hegeh nk sarapan. Pastuh ingatkan bot pukul 11.30. Rupanya pukul 12. So selepas packing, tgk jam macam sempat jer nk mandi laut lagi. So terus terjun ker laut....layan mandi sampai kul 11. Kemudian pukul 12.30 naik boat ker jeti Mersing dan lunch kat jeti.


On the way balik, singgah Ayer Hitam. Beli la sikit2 untuk ank buah aku. Tuh jer la citer. Dah. Gbr2 akan diupload dlm facebook. Malas nk tepek byk2 kat sini. Huhu.

9 comments:

missgee said...

1.Nengok pic ko nie wat aku tak sabar2 turun ke Pulau sabtu nie.. harap2 best..

2.sapa tak kenal Khabir Bhatia..Citer mesti lekat kat jiwa..Lagi 1 pacik nie dah wat aku jatuh cinta tahap angau ngan En.Adam.. hahaha..

3.Konsert search tak best ke?? hurmm awan biru berarak mendung..

metalrizca said...

wah..
best, best..

aku sungguh teruja..
=)

Umi said...

bagus betul ko menggunakan sepenuhnye zaman bujang kan som..best..saye jeles..huuuuuuuu

sukahati said...

MissG -
1. wahhh....ko g pulau mana lak. Jgn lupa pakai sun block...huhu.
2. Anonymous yg selalu komen kt blog ko tuh....En Adam ker?? haha
3. Semua cakap tak best....yg kat kl laaa


Riz- Motif...anda teruja??


Umi Syikin - Org bujang....biasalaa :p

missgee said...

Sue..
Tue bukan En.Adam
tapi En.Aidil..
hahahaha...

P/s: Esok kul 9.00 mlm aku kuar dating ngan En.Adam..Rindunyer :p

sukahati said...

En aidil??? Adekah ini budak jiwang....cam kenai

Choiii....ko ingat ko sorg jer dating ngan Adam?? Aku pun :p

missgee said...

ishhh..ishhh..
Panggang pun jauh dr api :p
Aidil nie abang Adam arr..
aku nengok dia nie okeg gak..
mcm ngam ngan aku
yang solehah ini..hahaha

Sue..
ko nak bermadu ngan akukah??
nanti aku tanya Adam..
hahaha..
Gilak ehh!!angau..langau

sukahati said...

MissG - tak minat sgt la adam ngan aidil. Aku minat Edward Cullen :p

Izan said...

weh, org italy jenuh berjemur ari2 nak itamkan kulit. tp tak hitam2 jugak. org msia lak terbalik.. tak mau itam. hahahahah

 

Blog Template by YummyLolly.com