Wednesday, December 16, 2009

Again.Conquering Bkt Tabur@Tabuh whateverrrrr

Sabtu lepas, seperti yang dirancang oleh penganjur Cik Nany, pengembaraan memanjat Bukit Tabur sekali lagi berlangsung. Kali ini sekali lagi naik Bukit Tabur/Tabuh(east). Bermakna ini kali kedua naik Bukit Tabur bahagian timur nih.



Sebenarnya aku bukan nak sangat naik Bukit Tabur/Tabuh nih. Tetapi macam biasa Cik Nany memang seorang penganjur yang gigih memberi motivasi kepada aku. Haha. Lagipun pagi tuh rasa nak demam selsema jer. tapi fikir aku dah ajak si Shahril untuk join, sian pulak dia sbb Shahril nih tak kenal sesapa dalam reramai ni. Jadi gigihkan jugak diri ku. Kali ni, agak ramai yang mengikuti pendakian ini iaitu, Nany, Siti dan adiknyer Iti, Baity with husband, Cik Kam serta kawan sekolah aku, Shahril.


Pendakian start pukul 8 kot lebih kurang. Dan macam biasa, bila naik2 bukit ni, haruslah akak very the belakang dan slow. Ada 6 point untuk di tawan. Mula-mula je rasa susah sampai rasa nak merangkak-rangkak. Bila dah sampai first point, dah sampai tempat batu2, baru rasa tak susah sgt.


Selepas gigih 3 jam mendaki, akhirnya dapat juga kami menawan point ke-6 iaitu point akhir. Masa 3 jam tuh sbb byk sgt stop sambil snappy-snappy dan juga makan-makan umpama ada 7-eleven kat atas tuh. Hehehe. Pukul 11, baru la kitorang start turun. masa turun neh agak seksa la jugak bgi aku. Lutut belah kanan aku mmg tak kuat lah. Kene duduk untuk turun kat step yang tak tinggi mana pun. Huhuhu. Time neh dah dok teringat betapa seksanya masa turun dari gunung batu putih dulu. Camni la jugak rasanya. Huhuhu. Tuh yang buat aku pikir 2 3 40 kali untuk naik Gunung Irau Krismas nanti.(Perhatian kpd Cik Nany : Sila cari orang gantikan aku yer :p)


 Turun jer semua melepek kat padang Puncak Niaga tuhhhh. Seterusnya kitorang pun layan Nasi Ayam Hainan dengan ABC kat Melawati. Mmg lapar giler perut aku masa turun tuh. Breakfast hanya 2 keping biskut Oreo jer.Huhu


Past entry about Bkt Tabur/Tabuh here n there.

-FIN-
 

Blog Template by YummyLolly.com