Tuesday, December 8, 2009

Natrah atau Nadra?


Setelah sebulan lebih aku beli tiket, akhirnya Ahad lepas berlangsung jugalah acara menonton teater Natrah dekat IB. Kali ni aku tak pergi secara solo lagi ... haha. Ada beberapa orang rakan yang join menonton sama iaitu Zam, Cikgu Eena dan kakaknya, Kak Lin, serta Shahril dan opismet beliau....err...tak ingat nama :p...sori.



Keseluruhannya, secara peribadi aku rasa teater ini tidak seperti yang aku harapkan. Aku rasa macam ada kekurangan pada persembahan jalan ceritanya. Macam ada yang kosong.



Boipren tak jadi MissGee....haha

Apa yang saya kurang berkenan :-
- Aku tak faham macam mana Che Aminah dan Natrah leh kenal Makcik Wok sbb katanya Natrah beria sgt nk jumpa Mansor Adabi.
- Watak-watak sampingan seperti Ahmad Ibrahim dan Burhanuddin Helmi bagi aku lemah dalam teater ini.  Sepatutnya aku rasa watak ini perlu jadi satu watak yang kuat dalam kisah ini.
- Lagu tak berapa best. Tak menyentuh emosi.
- Terlalu banyak monolog. Awal-awal lagi dah monolog meleret-leret smpi fikiran aku menerawang tmpt lain dah :p.
- Remy Ishak :p. 


Kakak angkat saya...haha

Yang saya suka:-
- Maya Karin. 
- Kostum ok. Sesuai ajer. 
- Set mmg menarik. Set nya mmg menangkap emosi sbg contoh patung Virgin Mary dan set gereja pada babak akhir pementasan. Memang berani.
- Lakonan mantap dari semua pelakon.


Pengarah

Keseluruhan aku bagi 2 bintang jer. Oklah...tambah lagi setengah bintang sbb lakonan Remy Ishak dan Maya Karin mantopp. So....2 setengah bintang untuk teater ini. Jatuh kategori 'Not Bad' :D.



Bukan pelakon utama :p

9 comments:

Umi said...

som..dlm gamba ni hang nampak CHUBBY..hiii bape kg dh ni??

Umi said...

som..dlm gamba ni hang nampak CHUBBY..hiii bape kg dh ni??

KeMatZ said...

si natrah sungguh comel :P


tak paham... kekuranga...
- Remy Ishak...

tambar lagi 1/2 bintang sbb lakonan Remy Ishak...

erkkkk blur.... :P

missgee said...

Berita Harian..
Utusan Malaysia..
Harian Metro..
semua2 nyer...
puji Teater Natrah..

Nasib arr
ko bukan wartawan..
kalo tak ko sorang je kot
bagi 2 setengah bintang..
Hebat lu beb..
"Natrah" pasti bangga ngan ko..
hehehe..

P/s: Remy Isyak lelaki yang benar2 aku cintai.. tapi disebabkan takde jodoh so kami mengambil keputusan utk membawa haluan masing.. choiiii!!! hahahaha..

sukahati said...

Umi Syikin - adoii...mmg chubby lah...chubby di merata-rata. di pipi, di dagu, di perot, di peha....tensi2 :p

Kematz - aku bukan cam ader stgh orang....kalo tak suka kutuk ajer :p. Walaupun tak suka Remy Ishak, tapi aku harus beri pujian pada lakonan mantap dia :D. aku tak suka dia, bukan lakonan dia.

MissGee - taste tiap org berbeza....tp mmg aku tak puas sgt tgk teater neh. AKu rasa Remy mmg sesuai dengan Nur daripada ko...haha

KeMatZ said...

ohh... ko tak suka dia.. tapi suka lakonan dia... hahahha.. ok faham....

ohh baru ku tahu... mesti yang belasah si remy sebelum ni team MissGee.... heheheh

sukahati said...

Kematz - betul ker dia kene belasah?? ok jer malam tuh...

lily lotus said...

bestnya gi tgk..tapi tak best ekk..huhu

sukahati said...

lily - Aku rasa aku sorang jer yg tak berapa suka...org lain kata best :p

 

Blog Template by YummyLolly.com