Thursday, March 25, 2010

Blog ko dah macam rumah hantu ok

Whats up with my title above?? Ahah......ada seorang manusia cakap kat aku semalam. Helloooo....baru seminggu lebih jer aku tak update okeh. Choiii :p

***

Apa cerita aku minggu lepas yer?? Ohh....last 2 week balik kamfong. Layan pergi kenduri Kak Sal kahwin. Jumpa member-member sekolah. Kenduri tuh dah jadi macam reunion pulak :p. Ada member yang aku dah tak jumpa hampir 15 tahun okeh. Haiyohh......tuanya hakak :p.

Habis kenduri kitorang plan pergi layan mandi sungai kat Intake pulak. Dalam pukul 5 camtuh. Tak semua yang join, yang single mingle jer join. Tapi yang bermandi manda haruslah jejans ajer. Yang gegurl semua layan gossiping dari masa kenduri sampai ke Intake. Gossiping never ending :p.

Tetiba hujan pulak, tapi gossip tak habis lagi neh. Terus la kitorang meneruskan sambungan aktiviti bergossip kat Giant sambil makan-makan sampai pukul 9 malam lebih. Giler tak bleh blah kannn? Sehari suntuk tak duduk rumah.


Apapun, tahniah kepada Kak Sal dan suami. Semoga perkahwinan diberkati-Nya.

***

Last week pulak tak tau hantu apa dah rasuk aku sehingga aku gigih gila pukul 8 dah keluar rumah, pickup Pza kat rumah then terus ker Putrajaya. Semata-mata nak tgk belon panas!! Tu diahhhh.....gila gigih. Pi keja pun tak segigih tuh bangun pagi.

Ok tak?? Pakwe baru :D

Sampai Putrajaya manusia dah ramai. Tgk belon, takder pun belon yang pelik2. Rupa-rupanya belon pelik-pelik terbang waktu petang jer. Hampess btol. So aku ngan Pza layan tgk belon untuk orang naik tuh jer....belon yang diikat tali ker ground. Huhuhu. Lepas jalan-jalan sekitar even. Best jugak acaranya, tapi kene kuar modal skit kalo nak merasa. Macam naik belon tuh, RM10....pastuh ada masuk bola besar guling-guling dalam air yang macam Biggest Loser Asia punya challenge yang Martha menang tuh. Ada acara naik helikopter. Pastuh berjalan-jalan lagi ke Monumen Alaf Baru. Memula tgk dari jauh ingatkan roket nak berlepas. Hehehe.....rupanya yang roket neh la monumennya :p.

Neh la Monumen Alaf Baru

Pastuh layan tgk budak-budak naik go-kart. Masa layan tgk tuh ada 2 kemalangan berlaku. Huhuhu. Ini la first time tgk accodent depan mata:p. Sampai ada sorang tuh kene naik ambulans laa.

Dah tengahari, kitorang pun berambos kehampaan sebab tak dapat tengok belon pelik-pelik :p.  Nak balik kalau dari Putrajaya haruslah kesesatan sampai masuk LDP ke Puchong sanun. Baper kali masuk tol ntah. Rugi duit bg kat tol :p.

Balik tuh lepak makan dekat Bangsar South. Pehhhh....hebat tak rumah Pza? Dekat ngan Bangsar South tuh beb. Jalan kaki jer. Di kesempatan ini sebelum terlupa, terima kasih cik Pza belanja saya makan Nasik Hayam :D.



***

Ahad pulak. Kita layan panjat tangga sebanyak 2000 lebih anak tangga sampai pancit. Ini kali kedua aku masuk Towerthon. Kunun bajet nak perbaiki prestasi tahun lepas. Tahun lepas catatan masa 40 minit. Tapi hampes! Tahun neh lagi buruk rekod yang dicatatkan iaitu 52 minit. Apekah??

Jadi aku mencari alasan bahawa rekod buruk sbb aku masih blom sihat sepenuhnya. Batuk dan selsema masih menghantui time aku panjat anak2 tangga tuh. Alasannnnn :p. Bleh tak aku rasa time panjat tangga tuh rasa....alahai...beratnyer bontot aku :p. Serius....badan makin berat. Huk huk.



***

Sudah 2 minggu hidup aku dipengaruhi dadah. Sampai bekalan pun dah habis. Tapi keadaan masih tak berapa baik. So aku telan jer dadah yang aku beli kat luar. Malas dah nak jumpa tokan amik dadah.

5 comments:

Ummi said...

memang dah lame tuggu ko hupdate som..haihh..rindu kat ayat2 ko..hahah.."ayat-ayat som"..bleh gitu??

lily lotus said...

senang roundup seminggu punya story ekk..hihii

HaZiFah said...

akhirnyer~~akhirnyer~~ko hupdate jua♥♥♥hahhahahha {aku pn dh lama x update²}

p/s: owh yer since ko dh ceritera pasal hot air balloon sini so aku x cerita la kat blog aku.hakhakhak.giler pemalas

p²/s²: kata nk pecah rekod taun lps?hapa sudah jdk hakak~~

pⁿ/sⁿ: best kan umah aku.Carrefour tu dkt saje.nk lepak² laie.mari la sini

sukahati said...

Ummi Syikin - erk....'ayat-ayat cinta som' la baru best :P

Lily - compile semua satu entry tuh satu hal...masalahnyer mood nak uodate makin menghilang

Pza - ko lagi la...kat rumah ader internet pon masih malas :p....tgk arashia jer tak malas.....cet!

metalrizca said...

Kunun bajet nak perbaiki prestasi tahun lepas. Tahun lepas catatan masa 40 minit. Tapi hampes! Tahun neh lagi buruk rekod yang dicatatkan iaitu 52 minit. Apekah??

he he..
saya suka ngan teka-teki ni..
kalau jawap, dapat hadiah tak??
=P

 

Blog Template by YummyLolly.com