Thursday, March 11, 2010

Its Broga again

Sabtu lepas layan naik Broga lagi. Tapi kali nih best banyakkk. Selain event neh aku ngan Nany yang organize :p....cewahhh. .....event ni juga disertai oleh kawan-kawan yang kami sayang dengan pelbagai latar belakang (wahh ayat....tak menahannnn :p).



Maksud aku pelbagai latar belakang tuh adalah kitorang jempot jer semua kawan-kawan aku dari sekolah, matriks, uni.....pastuh nany pun ajak kawan-kawan dia jugak. Lepas tuh kawan-kawan kitorang nih pulak jemput pulak kawan diorang. So acara ni macam di sertai oleh sebuah network kawan-kawan yang besar. Masing-masing tak kenal. Aku pun tak sempat nak kenal bbrp orang cam kawan si Nany, Abby n friend dan Liza n friend. Yang paling best,....sampai atas Broga tuh bergambar sakan macam dah lama kenal jer semua. Sungguh seronok :D.



Tapi kali ni aku pergi sampai peak 3 ajer....sbb aku layan kawan-kawan aku yang first time panjat-panjat bukit neh. Sian pulak kalo tinggalkan derang walopon ader beberapa orang aku tinggalkan jugak.....hahahahah. Tapi akhirnya semua pun sampai atas....at least peak 1 semua dapat conquer. Nany, John dan beberapa kawan yang lain meneruskan pendakian ker Gunung Tok Wan. Aku kalo tak ramai nak jugak join derang...tapi sbb sian ngan member2 aku yg firsttime neh....takper laa. Lagipun peak Tok Wan tak cantik pun. So sementara diorang teruskan ker Tok Wan, kitorang turun dari Broga dan masing-masing lepas tuh buat hal masing-masing.



Aku dan beberapa member yang lain lepak pekan koboi Broga. Pekena Maggi goreng dengan milo ais. Lepas tuh pergi layan rabbit farm depan tempat parking dekat Broga tuh. First time merasa pegang kuda yang mempunyai mata  yang syahdu. Oh....sgt comel! :D



Hampir 2 jam tunggu.....barulah Nany n the geng turun ke bawah. lepas tuh terus kitorang layan mandi Sg Tekala. Sangat heaven panas tuh dapat mandi sungai sambil tengok anak orang asli buat somersault dengan sungguh hebat sekali. Aku rasa patut suggest pada Majlis Sukan negara untuk cungkil bakat budak2 anak orang asli neh sebagai penerjun papan anjal laa :p.

Lepas lepak mandi...kami semua terus pulang. Aku sampai rumah jer...letak beg....terus pengsan tak sedar aper sampai dengar azan magrib berkumandang :p.

9 comments:

KeMatZ said...

ehh dah ada signboard... :-?

HaZiFah said...

weekend ni aktiviti apa lak? :P

Izan said...

weh, aku rindu la nak berjungle trekking. aku rasa skang ni stamina aku da menurun la. jalan tak samapi 1km pun mesti da tercungap2. huhuhuhuuh

Ummi said...

broga tu kat mane som?cam dah bunyik indon jek..ekekek

nhanania said...

oii balik2 pengsan? patutlaa senyap je fon aku.

metalrizca said...

ummi:
broga tu kat semenyih..

sukahati said...

Kematz - ye dah ada
Pza - balik kamfong
Izan - kat italy ader jungle trekking ker? :p
Ummi - refer jawapan metalrizca
Nany - perlu ker phone ko bising?
Metalrizca - TQ

missgee said...

Balik2 aku dengar
pasal "Broga" nie..
tak suka tempat nie..
sebab best je aku nengok :P

sukahati said...

MissGee - best jugak laa....pemandangannyer cantek...tp time kitorang pegi ni lalang mati kekeringan .....huhu

 

Blog Template by YummyLolly.com