Monday, August 18, 2008

Larian Perpaduan Merdeka

17/08/08

Pagi-pagi lagi aku sms Nany. Jd ker nak pergi ker larian neh. Nany kata ok jer. Tapi badan aku mmg dah sakit2 akibat mendaki semalam. Pastuh bleh pulak selsema sebelah hidung. Peha mmg dah keras ajer. Hari masa mendaki tuh pon aku dah ckp pd Nany, aku cam tak larat jer nak pergi lari ni. Dah la 10KM. Tapi oleh sebab Nany sgt bermotivasi untuk pergi, aku pun pergi jugak la. Lagipun ader aperhal kan?? Kalo tak larat, naik la ambulans :p .

So larian dirasmikan oleh Pak Lah. Time tuh aku rs cam nak pergi jer kat Pak Lah dan cakap, 'Pak Lah, tolong letak jawatan please', heheheh. Start larian 7.30pagi. Dan kitorg abiskan larian pd pukul 9.15 pagi. So catatan masa aku 1 jam 45 minit. Satu catatan masa yang tak berapa best. Tapi serius, aku rasa jarak larian neh mcm lebih dr 10km. Terasa jauhhhhhhhhhhhhhh sgt.

Biasalah, kalau masuk larian2 neh ader la dpt goodie bag. Ader la dpt air mineral 2 botol, air revive satu tin, kuih muih, ubat gigi colgate 2 kotak dengan deep heating cream.



Masa tgh berehat2 tuh, layan la persembahan yang disediakan. Ader la artis2 af mcm Riz ngan Faizal. Riz ader la nyanyi lagu dia. Aku memula mcm, tapenah-dgr-pon-lagu-neh? Pastuh dgr2 mcm, ok-gak-lagu-dia-neh. :p . Faizal memula nyanyi lagu 'Airmata Kasih'. Tapi hampeh jer...tah aper2 jer nyanyi. pastuh dia nyanyi lagu 'Warisan' baru la best skit telinga aku dgr.







Kitorg sbnrnyer nak jer balik. Bukan nak sgt tgk persembahan2 tuh. Tapi kitorg nak tunggu lucky draw jer. Tunggu punya tunggu...takder lucky draw. Tapi hadiah diberi secara percuma ajer. Aper lagi...berebut la manusia2 inih pergi amik hadiah free. Sape takmau kannnn. Aku memula beratur...lama2 give-up. Maleh aku nk berebut2. Aku pun kuar barisan nak ddk smbil tunggu Nany amik hadiah tuh. Last2 sorg brother neh letak kerusi untuk suruh orang beratur depan kerusi tuh dan aku plak kebetulan nak amik kerusi tuh untuk nk ddk. Bila dia dah ckp suh beratur situ, aku pon terus la beratur situh. Hehehe, jadila aku orang pertama amik hadiah tuh. Wahaha......bukan hadiah aper pon. Barang2 AVON jer.



Hari ni...serius aku sakit satu badan. Dengan selsemanyer. Kaki tak payah ckp la. Tegang jer urat kaki nih. Nak solat punya la sakit. Adeh...ini la bahana terlebih guna kaki...wahaha.

7 comments:

nhanania said...

aku siap gaduh lg ngn budak2 yg sekolah kt kg mn tah yg x belajar beratur..geng ke gong ke aku pedulik ape..mmg sengal tul bdk2 tu..

ps/ gmbr mn yg ko curik?

KeMatZ said...

wah larian... tak ajak pun aku... ialahhh... hehehehehe

mcam tipu ajhe ko tak pernah dengar lagu riz... bukan ko die hard fans dia ke... heheheheh

Izan said...

weh, ko ni asal ada je larian konfirm ko masuk. klu ada acara larian kat sini ko nk masuk tak?

zack said...

congratz dapat finish satu lagi race..!! 10k pun hebat la tu..hmm,saya dah banyak minggu x join race.. tp 24hb ni dah register Shape@MensHealth run.. cik Sue masuk race ni x..? goodies die mewah gak dengar citer..

sukahati said...

nany - ahaha....ko mmg. Aku curik gbr goodies tuh..tp ntah naper tak kuar plak kat post aku neh

kematz - mmg aku mls nak ajak....ko tanak sentap ker...ehehe

izan - kalo aku byk duit...mmg aku g jer sana kalo ader larian :D

inzik zack - Shape@MensHealth run tuh tak join laaa....ader kenduri 23hb kt kg...jemput la dtg

amydala said...

waa...aktifnye kwn aku sorg nih.asik belari ja....dlu masa skolah aku x nmpak pon ko suka lari suka suki sumi oiii...hehehe

hmm...bab suh paklah letak jwtn tu aku sokong lah (smbil mengangkat kaki dan tgn)...kekeekkeeee

sukahati said...

amy - wahaha...ms skolah dulu aku kan low profile...wakikiki

 

Blog Template by YummyLolly.com