Monday, August 4, 2008

Que-Lie

Ahaaa...dah seminggu aku balik dr Kulai, tp mood ntuk update psl kejadian2 disana tiada langsung :D . Mungkin kerana tiada apa yang best disana. Rasanaya Kulai tidak sesuai dengan kehidupan aku yang suka kemeriahan kota....ecewahhhh :p . Dan mungkin juga kerana aku g sana sbb kena buat kerja yang aku tak suka, jd feelingnya pon tak ade. Yang meriah hanyalah sumpah seranah dalam hati terhadap bos. Huh.

- 1st day kat sana, gile bengap aku dok sorg2 kat golf club tuh. Mmg mcm sengal la. Pastu tetiba lak tupai masuk lam bilik aku wat kerja tuh - tak reti nk kuar bali. Aper lagi, panjat kusi la aku...smpi bos aku balik :D. Ahaha...serius kat sana byk tupai yang berlari2 tanpa segan silu. Juga ulat gonggok serta cicak.

- Dok Kulai 2 minggu smpi aku tatau berita terkini. Guna 3g pon dpt 2g ajer. Itupon kadang2 dpt 4 bar, kdg2 3 bar. Coverage henfon pulak, kadang2 langsung tak ada.

- Aku mcm pelik tgk Supermarket/Shopping Mall kat JB. Mcm gudang yang besar, kemudian dalam tuh br ader kedai kecik2. Cthnyer, Pandan City dan Smart.

- Yang best untuk didapatkan di JB ialah dvd. Yaaaaa......situlah syurga dvd haremmmmmm. Tv series pon ader tuhhhhh...tak bleh blahh. Anime?? Lagi aderrrrrrr. Hanya 4 hengget satu dvd dan beli 5 percuma satu. Syiok2.

- Orang kat sana(di Kulai, di tmpt aku tinggal dan org yang aku bekerja) sgt peramah. Tak kekok untuk bergaul.

- Aku sempat tgk 'Sex And The City The Movie' kat Jusco Tebrau, sambil melenjan kete bos. G keje ker, pegi bercuti??? :p

- 2 minggu disana bagaikan setahun lamanyer.

- Jalan masuk ke ladang aku tinggal tuh, mcm biase ajer tp jln nak pergi ke ladang lain....woooo......sgt xtreme. Jln bukit bukau yang sungguh adventure. At one point, kalo dok atas satu puncak jln, korang akan nampak jln kat depan berlapis2 mcm katun jer aku rs :P. Ssh nak xplain dan aku pon tak amik gbr.

- Jln mlm2 di Kulai sgt gelap.



p/s : Terima kasih kepada kengkawan yang bersimpati pd aku dan hampir setiap hari call/sms bertanyakan keadaan aku kat sana. Hehe :D

7 comments:

Izan said...

weh, ko gi keje ke gi cuti ni???tak citer pun keje apa ko wat kat sana. dok cerita siap pi tgk wayang lg. huhuhuhuhu. best la tu

Che Su said...

haha klo aku sure 2ari duk sna dh nk blk..ko 2minggu tahan?gile arr
mmg pekerja cemerlang ko nih
takziah d ucapkn muhaha

sukahati said...

izan - aku g bekerja la. Tp sbnrnyer takder kepentingan pon aku g sana...saje jer bos aku tuh..nk mudahkan keje die...huh

che sue - tau takper...bila bgn tido jer...aku dah takder mood. Sungguh kebosanan.

illa said...

huhu ..kesian kak sue...anyway u dpt gak bercuti tanpa kuar sesen pun...hihihi cantik gak pic u letak nih mcm nak tdo jek tgk

sukahati said...

illa = tmpt tuh ok laa...cun gak.....i pon dah berendam dh dlm kolam renang tuh..wahaha

illa said...

kak sue..dalam ke tak pool tuh ..hahah sbb ade pool o tak leh masuk hahah sbb dlm 153 kekeek hapus guee kak suee wahahaha

sukahati said...

illa - dlm ler kolam tuh.....paras leher gak ler :p

 

Blog Template by YummyLolly.com