Thursday, December 4, 2008

Busy berfoya

Minggu neh minggu yang busy bg aku. Dari hari isnin sampai rabu arituh, sampai opis jer terus buat keje. Takde masa nak surf2, baca blog bagai. Tgk blog sendiri pon tak sempat u'olls. Tgk sekali imbas ajer. Bukan itu jer, ader member ym pun aku tak layan. Gigih kan akak bekerja? :p. Sbnrnyer kerja tuh bos aku bg minggu lepas ari selasa. Dia bg masa seminggu. Tapi dah seminggu aku tak dapat2 buat gak. Aku neh biase la...bile dah over dr expectation time tuh mula la gelabah. Dah la dpt bos tak bleh blah. Asik nk monitor jer aku buat aper. Sungguh tensi. Tapi nasib baik la jugak, minggu nih dia tak masuk opis. Selamat la akak. Dapat la aku buat keje ngan aman tanpa ganguan dan tanpa rasa bersalah sbb belum siapkan keje. Benda dah lama aku tak tgk. Dah 2 tahun aku tak buat, mana nk ingat. Banyak buang masa buat research. Pastu kat opis plak takde sape buat guna benda yg aku guna skang. Terkontang kanting la aku google sana sini selama 3 ari berturut2. Balik rumah pun sambung buat keje. Mmg sgt tekun la. Neh dah siap kerja ptg rabu arituh. Baru la nak lega sikit.

Tapi Rabu tuh plak tetiba aku menjadi bidan terjun la plak bantu karl untuk cari chalet nk bercuti kat Pangkor ngan jiwangers. Sbb plan sebelumnyer tak jd sbb orang tak cukup. Jenuh la plak google sana sini cari info psl chalet. Pas tuh call plak chalet sana sini.Tgk mana yg ader lagi bilik kosong. Biasalah, cuti sekolah kan. Byk chalet yang dah penuh. Pastu call ejen2 cuti. Yang mana bg pakej menariks. Sampai habis la kredit aku dok calling2 :p. Tengahari tadi baru setel. itupun karl ngan aku tawakal jer ngan tmpt kitorg booked tuh. Sbb ader keanehan sikit dengan cara booking dia :p.


Bulan nih jugak bulan yg sibuk bg aku gak. Minggu neh nak balik kg; Raya Haji la katakan. Ptg isnin bali sini balik. Tapi aku cuti sampai ari selasa. Ari selasa nak pergi OU. Nak tebus point insyaAllah sambil shopping mopping skit. Pastuh Jumaat nya plak aku g pangkor 3 hari 2 mlm. Minggu seterusnya, Sabtu, aku masuk Media Treasure Hunt. Ahad esoknya plak, aku masuk Malakoff Run. Then sambung hari khamis bersamaan dengan Krismas, aku ikot nany and arc team g daki gunung batu putih. Pehhh...first time neh beb. Mampus la aku kalo panchett. Harap2 tak. Kene start training balik mulai minggu neh. Dah lama tak training neh. Mau pancit smpi kempis.

Busy yang dicari sebenarnyer neh. Orang lain busy byk jemputan kenduri kawen time cuti2 sekolah neh. Tapi aku satu kenduri kawen pun takder bulan nih. Nampak sangat ramai kawan2 aku yang dah kahwin. Haihhhh.

16 comments:

riz said...

err,
gigih bekerja ke gigih mengular..?
=P =P

13may said...

hehhe hehhe......

Salam Aidil Adha :)

sukahati said...

riz - of cos la gigih mengular :p
Incik 13May - Salam AidilAdha juga :D

nhanania said...

hahaha...bosan la g kenduri kawin.

riz said...

betul tu cik nany..
jom kita lak kawen..
ha ha ha..

sukahati said...

nany - ader orang tgh usha ko laa :p

lihat rakan2...dalam blog pon bole berjodoh kalo mahu :p

riz said...

ler..
gunakan teknologi yang ada sebaik mungkin..

carpe diem..
(^.^)

sukahati said...

riz - nak ym dia ker?? bleh jer sue bg... :D

nhanania said...

ape kah ni...su ko nk jd miss cupid ker?

sukahati said...

nany - miss cupid?? cam best and cam comel jerk bunyinyer :p.

kasut-gombak said...

selamat berfoye2..

sukahati said...

kasut gombak - yer2....selamatttttt

riz said...

ahh..
adakah ini bermakna cik nany tak sudi menerima diri ku yang kurang hensem ini..?

owh dunia..
lihat lah..
aku sedar yang aku ni tak hensem..
hidup merempat di tempat orang..
owh, sedey nyer..

ha ha ha..
ape daa aku ngarut2 ni..?

en_me said...

berfoyerrr sakannnns.. hi adek maness ittewww

sukahati said...

riz - neh apekes nak menspam akunyer comment box neh

en_me - hik hik...sape adek manis?? malu la i u panggil adek manis :p

riz said...

ye aar..
baru perasan dah kasi comment tak related ngan post..

he he..
slalu nyer aku marah orang lain yang suka spam blog aku..
tak sangka aku pon ngan sopan santun nyer spam blog orang lain..

okeh..
aku akan teruskan tabiat aku yang murni nih..
sila beri aku lebey galakan yek..
(^.^)

 

Blog Template by YummyLolly.com