Tuesday, December 23, 2008

Mengantuk giler

Last saturday aku join UEM Media Boogie Hunt. Bangun awal giler okeh. Kul 4.30 dah bangun sbb janji kat opis dalam kul 5.30 camtuh. Kul 6 gerak ker PJ. Pukul 7.30 lebeh kurang, kereta pon dilepaskan. Start dr PJ ke USJ Taipan untuk cari jawapan kepada 10 soalan. Setel jwp semua, berdesup pegi CyberJaya berpandukan kpd tulip. Sampai, hantar jwpn dan kemudian dpt bonus Q. Soalan bonus Q mengenai padankan pelakon dengan tajuk2 filem dan harus lah aku tak tahu jwpnnyer. Sbb semua filem lama2....ikut tema hunt neh. Filem zaman aku belum lahir dan aku...bukan seorang yg minat sgt tgk filem pun. So team mate aku call la sana sini nk dpt jawapan. Siap Q bonus, dapat 10 lagi soalan dan berdesup plak ker Bangi untuk cari jwpn. Kat sini banyak gak amik masa. Setel kat bangi, hantar jwpn kat tmn aper ntah...tak ingat. Kat situ dapat lagi 10 soalan dengan 1 lagi soalan bonus. Bonus Q kali ni adalah untuk padankan description tarian dengan nama tarian. So sambil2 dalam perjalanan ker Wangsamaju, kitorg jawap la bonus Q tuh. Dah la masa suntuk, jem la pulekk kat MRR2. Sampai wangsamaju, cari2 jwpn then terus submit jwpn dan treasure. Ader antara jwpn tuh kitorg hentam ajer sbb dah tak ckp masa. Lupa plak nk btau, ader 2 treasure yg perlu dihantar. Satu adelah biskut Munchys Music yang kitorg dapat beli, yg kedua ialah air nescafe energo. Aku tak penah tgk nescafe tuh, tp kitorg mmg tau 2nd treasure adelah air sbb clue dia ader guarana. So kitorg ingat air tongkat ali yg ada guarana. Aku pulak, bila ingat guarana terus teringat iklan air Zed Zaidi tuh :p. So terlepas la 20 point. Lepas hantar soalan ader 2 mission pulak. Sorang kene menari ikut ps3 dance mat dan lagi tiga orang kene padankan videoclip tarian yg ditayangkan dengan jawpan yg sepadan. Setel semua, tamat la acara dan bergerak la ke KL Convention Centre untuk acara makan2 dan hadiah dan keputusannya sudah tentulah team aku tak menang :p. Aku sbb first time masuk kann.....tp yg otai2 pon dapat nombor agak bawah. Tapi dapat hadiah gak laa drpd team kitorg kannn. Lucky draw pon aku tadapat. Huhu.



***

Ahad plak join Malakoff Run kat Taman Rimba Kiara nun. Aku n Nany sampai lambat sbb tak tau jln. Pastuh ssh la pulak nk cari parking kat situ. Kitorg sampai, kategori 12km dah lepas pon. Aper lagi, kelam kabut la kitorg - sampai Nany punyer topi ngan towel jatuh ntah kemana tak perasan. Haha. Nasib baik ramai lagi kategori 6km yang baru sampai jugak. So masuk2 terus masuk start point. Then tiba2 jer start. Route larian neh berbukit2 okeh. Dan aku mmg rasa sgt penat. Tak tau la sbb dah lama tak lari ker atau sbb route yg byk bukit. Tp serius rasa mcm nak patah balik jer. Bayangkan eh, kitorg baru berlepas, dah ader orang Kenya(tak tau la dr negara mana, tapi korang paham2 la kalu aku ckp org kenya neh :p) dah patah balik untuk buat 2nd round bg kategori 12km - dan siap potong kitorg lagi untuk habiskan 12km. Tak tau la derang mkn ape masa kecik2 sampai bleh lari laju camtuh :p.

Tapi tuh la, dalam penat2 tuh habis jugak aku lari 6km. Penat tak hengatttt. Balik rumah mmg tido overdose sampai sakit2 kepala. Haha. Gbr nnti aku cilok dr Chanbai. Tahun depan baru dapat agaknyer sbb Chanbai cuti setahun.

p/s : Masa lari nak patah balik untuk habiskan 6km tuh, aku nampak Nazril Idrus si suami Sazzy. Hensem siot :D. Tapi aku tak paham knp orang tak kenal dia. Aku ckp kat Nany n Zam. Bleh tak diorg ckp, sape tuh? Huh??


***

Esok aku bertolak ker Tapah untuk hiking Gng Btu Putih. Adehh...seremnyer. First time neh beb. Takut takder stamina jer. Dah la arini mula period. Adess. Tapi kalau orang lain boleh, knp aku tak boleh kan??? Neh pas keje nk berdesup g JJ beli barang2. Selamber ajer tak kemas2 barang lagi.

***

Aaaa..ada good news :D. One of my best friend gonna be a momma soon. Kawan saya yang saya cerita disini. I'm happy for her and kinda excited too. Hehe. Rasa cam seronot laa. Walaupun masih awal tapi tak salah rasanya untuk doakan kesihatan baby dan diri kawan saya sihat yer kawan2. Aminnn.

6 comments:

nhanania said...

haa kemas brg start mlm ni..kang kalo da kelam kabut mula ade yg tertggl..brg2 penting jgn tertggl lak..kt atas tu xde 7e. panadol7e je ade.

KeMatZ said...

hahahah serius beb aku tak berapa mengenali nye.. maybe sazzy falak pun ala ala suam suam kuku gitu.... so laki dia lagi lahh... wakakkaka....

sukahati said...

nany - sakit perot ahh...adehh tatau la cemana nk p beli brg neh

Kematz - sazzy tuh suam2 kuku??...Nadia ngan ebi tuh lagi la suam2 kuku...hehe

riz said...

sazzy..?
suami..?
aa..?

err, camne title nyer ngantuk giler..?
takde nampak pon pape ayat yang kasitau sue ngantuk..
ke ngantuk tu nama makanan orang kenya..?

riz said...
This comment has been removed by the author.
sukahati said...

riz - title tuh mmg takde mengena pon, tapi title tuh dipilih sbb masa tgh taip entry neh, mata gue mengantul tak hengat :D

 

Blog Template by YummyLolly.com