Monday, June 1, 2009

Kegedikan

Amaran: entry ini mengandungi kegedikan melampau-lampau. Ibu mengandung, anda dinasihatkan untuk tidak membacanya kerana anda mungkin akan over loya nanti.

Ini cerita selepas event Hari Bintang Jatuh 09. Untuk event Hari Bintag Jatuh, Lepaq dan Pekan Frinjan, akan di update kemudian sbb aku tengah kegedikan melampau2. Hehehe.

Masa event HBJ dah habis arituh, tetiba mata aku tertancap pada seorang jejaka. Dalam hati ckp, "Eh, mcm kenal laaa". Then baru la teringat, mamat neh pelakon. Terus bgtau Kematz. Mungkin mamat tuh perasan yang kitorg tgh peratikan dia, dia pun pandang dan ....SENYUM. Pehhhhhhhhh. Hati aku cairrrrrrrrrrrrr~~~~~. Saat dia senyum tuh, aku syak cupid dah panah hati aku. Waktu tuh baru aku percaya pada cinta pandang pertama. Hahahaha. Rasa nk histeria kat situ wehh. Terus secara automatik mendeclarekan diri sebagai peminat dan menggedikkan diri nak bergambar dengan dia. Voley?

Persoalannya, peminatkah?? Nama dia pun aku tatau :p. Hahaha. Biasala, akak neh, kalau bab2 pelakon neh mana ada nak minat2. Kalau seorang pelakon dia berlakon bagus, aku suka, tak bagus, aku tak suka. Nak hafal2 nama bagai?? Banyak lagi benda lain aku nk ingat seperti berapa banyak lg duit yang tinggal dalam akaun bank aku. Contohlah. Lainlah kalau nama dia Memey. Haruslah aku ingat. So berbalik pada cerita mamat neh. Dia ni tergolong dalam golongan pelakon yang aku suka lakonan dia lah.

Hari ni gigih aku masuk blog Romi sbb nak pergi tgk blog dan nak tahu nama dia. Hahaha. Yang best tuh, on the way aku nk g surau kat CM tuh, terus teringat lagu 'Kau Aku', OST drama Merah Putih lakonan dia neh. Itu nk pergi surau tuh. Astaghfirullah hal'azim :p.

Tgk gbr bawah....aku bersama cinta pandang pertama. Pandang pertama ker sbb aku penah tgk dia sebelum neh...dalam tv la tapi. Whateverlah! Yang pasti....kami sungguh padan kan??? Bagai pinang dibelah dua. Hahaha. Choi. Statement tak boleh blahh. Hahahaha. Mati la aku kene kutuk ngan kipas susah mati dia lepas ni. Tapi yang takbestnyer....apsal aku masih tak boleh menghilangkan dagu lapis aku neh. Demmm!


10 comments:

missgee said...

Dia tu saper??

Sumpah aku tak tau?

Cis! sampai main2 sumpah.. :p

P/s: Sue.Apesal ko nampak malu2?
Menyamar arr..hahahahaha

sukahati said...

MissG - erkk....choi sgt tak tau boipren baru aku neh. ko tak tgk citer mrah putih ker....atau ghost season 2. Mengajar2 jugak kak....drama kene tonton....haha

HaZiFah said...

series ku x kenal.sape kah ini?hehehe

sukahati said...

Pza - erkk...tak kenal jugak?? takper laa...yang penting kami sgt sweet kannnnn :p

metalrizca said...

err..
riz pon tak kenal even sue dah kasitau dalam facebook..

ceh..
siap promote dalam facebook tu..
kecoh giler lu ni minah..
=P

well,
nampak sepadan gak..
tapi budak tu kurus sangat aar..
so, bentuk muka tak matching..

sukahati said...

Riz - ala...at least gua tak kecoh psl nk resign kt fesbuk :p

eyswanie said...

ceh sue nama dia pun tarak tau ka? ni pelakon merah putih tu lah zahiril adzim la... weh mana leh cam nih... aku minat dia gaks... huhuhuhuhu

sukahati said...

eyswanie - hehe...aku bukan minat sgt...tp serius hari tuh terus jd minat...haha

eyswanie said...

geramnyer..gezzzzzzzz marah nih...

wahida said...

sape?...x kenal pon?..

 

Blog Template by YummyLolly.com