Monday, May 18, 2009

Emo Hujung Minggu

Aku geram betul bila baca novel, endingnya tidak seperti yg diharapkan. Sebagai contoth, heroin kene kahwin dengan si A , tapi last2 tgk kawen dengan Si B yang wataknya pun tak berapa nak ada dalam itu cerita. Bengang betul. Apa la susah sgt penulis tuh nak kahwinkan heroin dengan Si A tuhkann?! Perasaan aku bila baca ending mcm tuh seakan...err...putus chenta lah! Frust gilerrr! Tapi itulah kelainan dalam sebuah cerita. Yer tak? Expected ending pun aku tak suka jugak.

***

Tak best langsung Final AF tahun ni. Aku menonton mendengar sambil baca novel. Aku syak mmg Astro nak naikkan Hafiz, Aril dan Akim. Ape kes Yazid punya lagu tuh?? Dua-dua lagu tah hape2.

14 comments:

missgee said...

Aku dah pencen
baca novel.
Tapi pengalaman aku baca
kalo ending tak best
sure bleh kasi kacau
emosi aku..

P/s: Imaginasi penulis kadang2 memang bukan2..

Bukan lagu Yazid je hampeh..
Tapi yang lain gak...
mcm nak tolong je
pilihkan lagu..
tapi mesti suma lagu aku
suka arr..hehehe

P/s: Ayam tambatan aku Hafiz Juara Af..yahooo..

missgee said...
This comment has been removed by the author.
KeMatZ said...

hemmm... astro mana ada nak naikkan Hafiz.... hafiz selalu dianaktirikan... but dia memang talented.. so pengundi pilih dia..
yang benar anak emas astro si AWOK tu.....

pasal pemilihan lagu... for lagu baru memang sukar nak dipertikaikan... but lagu cover.... memang hampeh sungguh... produksi af tahun ni.. memang produksi akademi felda sangat...

nasib baik dapat tiket free... kalau beli... ingat aku nak gi...
nasib baik stacy menghangatkan final hari tu.... mengapa bah mengapa bah kau berubah...

wahhh tiba tiba ku emosi.... motif.. opss dah macam boleh buat satu thread baru dah...
wakkakaka.. larikk....

sukahati said...

missG - tau takper....mmg emo la kalo tak seperti yg aku harapkan...dan aku baru tau ader kuar smbungan pulak cerita aku baru baca neh...harus kene beli:p

kemtaz - motif nk emo kat blog aku?? taun depan aku harap ko sebahagian produksi af8...ok noks? :p

HaZiFah said...

hahhaha....mmg2 la tensen biler ending yg cm x sepatutnyer :P
aku ri tu g baca "1515" dh lama x baca2 novel...smpi Alya tgk pn pelik aku dok ngadap menda alah tu dr pg smpi ptg..pas abis bc...aku pn "ok..apakah sbnrnyer nk d'smpi'n di sini?Apa t'jd sbnrnyer ke Fumiyin tu?" HAhaha...tensen aku.Tp best penuh fakta

sukahati said...

Pza - pehhhh...ko baca 1515??? itu novel tahap tinggi tuhh :p

KeMatZ said...

sue.. ko kena paham...
pza tu master level...
novel pun harus tahap tinggi...
hehehehehe

HaZiFah said...
This comment has been removed by the author.
HaZiFah said...

sukahati - mana ku tau 1515 tu thp t'tggi? main bc je..ko je yg tau rate novel ni...hahahha

kematz - agak2 la beb..aku bkn rajin sgt m'bc2 novel ni.nk2 yg thp fakta-sastera-wanna-be tu..alih kan komik ShinChan pn malas nk baca(sbb rs x lawak pn b'bndng ngan kalo tgk kat tv)..aku g suka tgk gmbo b'gerak2 dr baca2 i.e: Anime yearghhh!! (^_^)V

sukahati said...

kematz - tuh la psl...lupa plak dia tahap master

pza- sbb aku pun tak terbaca buku tuh :p

metalrizca said...

owh..
dah final AF ke..?
nape aku tak tau..?

lantak ler..
tak penah minat pon..
=P

sukahati said...

Riz - gua kagum gak kalu lu amik tau pasal AF :p

metalrizca said...

ceh..
kalu kagum pon bukan nak offer diri jadi 2nd wife..

la la la la..
*whistling* *whistling*

sukahati said...

Riz - err....motif? :D

 

Blog Template by YummyLolly.com