Tuesday, May 12, 2009

Things called art

Sabtu lepas melepakkan diri di Kuala Lumpur Alternative Book Fest (KLAB) kat Annexe CM. Sbnrnyer nak pergi tgk pelancaran buku Kacip oleh bro Pipi. Tapi aku tak kisah pun sbnrnyer, boleh jer beli online kann. Tapi Kematz sungguh2 ajak. Asik dok tanyer jer...nk pergi ker tak...nak pergi ker tak. Aku pun ok jer la...lgpun dia rajin nak pick up aku :D.

Sampai agak lewat, pukul 6.30 kot. Pastu sampai2 jer acara pelancaran dah habis, sempat tgk Dewangga Sakti perform. Pastuh jln2 kat luar...tgk barang2 menarik untuk digrab. Dan aku telah grab 3 buah buku (yang tak tahu bila masa aku nak baca). Pastuh masuk balik 'Bilik Panas' sbb dgr sore awek yg merdu nyanyi. Wooohhhh.....serius sore awek bernama Beeha neh mmg best sekalik. Performance lain adalah dr kumpulan ZHMT, ARUS(Lagu Kakiku Dibibirmu sgt unik ok), Mysthicus (best giler lagu derang) ,Adam Kasturi, Meor Pesta Jiwa (nyanyi lagu Tragedi Memali dgn backup oleh Rahmat Haron) dan seterusnya bacaan puisi dr Rahmat Haron sbg persemabahan pelancaran buku puisi poket karya Syaira Amira. Tgh dia baca...aku blah nk solat. Event pon habis pastu.

Pastu jenjalan seputar CM. Yerla...dah berapa lama tak pergi CM kan?? Best jugak CM ni, tapi sape pernah masuk toilet CM?? Cantek kann toilet CM. Sape yang tak pernah masuk, cubalah masuk. Melawat tandas :p.

Pastuh terus melantak kat Boraque Kopitiam Danau Kota. Pastuh tak reti2 nak balik rumah ker?!

Aku dh ader buku neh. Coolkan??


Kiri atas: ZHMT,AdamKasturi,Vo-Vince,Mysthikus,Arus,RahmatHaron

***

Ader sorg brader yang melukis kat bawah tuh sungguh hensem. Sempatla aku bertentang mata ngan dia. Kematz....gbr bro tuh mana??? :p
 

Blog Template by YummyLolly.com